Antena 3 CNN Actualitate Previziuni meteo pentru 2008: 40 de grade Celsius în vară, dar mai puţină secetă

Previziuni meteo pentru 2008: 40 de grade Celsius în vară, dar mai puţină secetă

Previziuni meteo pentru 2008: 40 de grade Celsius în vară, dar mai puţină secetă
24 Mar 2008   •   14:54

Temperaturi de peste 40 de grade în vara lui 2008, potrivit ANM Acestea sunt previziunile meteo pentru anul în curs. Meteorologii anunţă că temperatura din acest an se va situa cu mult peste mediile multianuale. Totuşi, în 2008 nu vom avea parte de seceta extremă din 2007.

Directorului de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), Ion Sandu a precizat că temperatura medie din 2008 va fi cu două, trei grade peste normal, dar perioadele cu temperaturi ridicate nu vor fi de lungă durată. În ciuda acestui fapt, meteorologii spun că şi în vara aceasta, ţara noastră se va confrunta cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, mai rar însă decât în 2007 şi pe intervale de timp mai scurte.

Luna februarie a anului 2008 a fost cea mai secetoasă din istoria meteorologiei. S-au înregistrat 10 litri de precipitaţii pe metru pătrat, din media normală de 30.

Directorul ANM a adăugat că, din luna martie, lucrurile au început să intre în normal. Meteorologii spun că luna aprilie se va încadra în limitele normalului, la fel şi luna mai.

Din iunie, însă, lucrurile se vor schimba. Temperatura medie va începe să înregistreze valori peste normele climatologice. Aceeaşi situaţie va fi şi în iulie şi august.

Potrivit datelor Organizaţiei Meteorologice Mondiale, temperatura medie la nivel global a înregistra o creştere cu 0,74 grade Celsius de la începutul secolului XX.

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close