Antena 3 CNN Actualitate Prima acţiune în justiţie a României împotriva Comisiei Europene

Prima acţiune în justiţie a României împotriva Comisiei Europene

Prima acţiune în justiţie a României împotriva Comisiei Europene
04 Ian 2008   •   17:05

România lansează prima sa acţiune în justiţie împotriva Comisiei Europene. Ţara noastră a solicitat Tribunalului Comunităţilor Europene să anuleze decizia CE de a reduce cota României de emisii poluante. În ultima şedinţă din anul 2007, Guvernul României a luat decizia de a face uz de drepturile sale legitime faţă de decizia CE de a reduce cu 20% cota de emisii poluante a ţării noastre. Astfel, România a introdus la 21 decembrie 2007 la Tribunalul de Primă Instanţă al Comunităţilor Europene două acţiuni de anulare a deciziilor CE.

România a invocat încălcarea de către CE a principiului nediscriminării, printr-un model stabilit doar pentru România şi Bulgaria. De asemenea contestaţia a fost argumentată prin depăşirea atribuţiilor de către oficialii CE, care nu au dreptul să stabilească cifre, ci doar să respingă total sau parţial planul naţional de alocare de emisii poluante.

Comisia Europeană a redus, în luna octombrie, cotele anuale de emisii de dioxid de carbon (CO2) în industria românească, pentru perioada 2008-2012, cu 20,7%, de la 95,7 milioane de tone, cât ceruse statul român pentru toate activităţile economice, la 75,9 milioane de tone.

Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close