Prima apariție a procurorului general după scandalul Ghiță. Ce spune despre audierea în comisii

22 Apr 2017   •   16:15
Prima apariție a procurorului general după scandalul Ghiță. Ce spune despre audierea în comisii

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că magistraţii pot fi audiaţi doar de către alţi magistraţi şi că, în opinia sa, aceştia nu au ce căuta în comisii de genul celei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

"După părerea mea, magistraţii nu au ce căuta în astfel de comisii. Magistraţii pot fi verificaţi şi audiaţi doar în cadrul legal al audierii de către un alt magistrat", a afirmat procurorul general.

Potrivit lui Lazăr, Ministerul Public analizează cu foarte multă atenţie afirmaţiile care sunt prezentate în spaţiul public şi în perioada imediat următoare vor fi luate decizii în ceea ce priveşte activitatea magistraţilor.

"În ceea ce priveşte Parlamentul, desigur că Parlamentul va hotărî ce are de făcut conform competenţelor sale", a menţionat procurorul general.

Înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 va fi votată miercurea viitoare de plenul reunit, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. El a adăugat că Parlamentul are tot dreptul să investigheze, să cerceteze orice fel de temă, acest lucru fiind prevăzut în regulamentul său şi în Constituţie.

Dragnea a precizat că a fost o discuţie cu privire la modificarea regulamentului în privinţa persoanelor care vor fi chemate la audieri la comisie şi vor refuza să vină.

Sursă: Agerpres
x close