Antena 3 CNN Actualitate Prima comună din România care va avea universitate. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro

Prima comună din România care va avea universitate. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro

Prima comună din România care va avea universitate. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro
Sursa foto: Foto: www.moillusions.com
19 Iun 2013   •   09:01

Comuna Floreşti din judeţul Cluj va fi prima comună din ţară care va avea universitate. O asociaţie creştină vrea să investească peste 10 milioane de euro într-o universitate cu săli de curs moderne, campus şi teren de sport, care se va întinde pe 10 hectare. Universitatea din Floreşti ar urma să-şi primească studenţii începând din 2015. Singurul lucru care lipseşte localităţii este un liceu.

Universitatea va avea facultăţi de management, economie, asistenţă socială şi inginerie. Peste 1.500 de studenţi vor învăţa în comuna Floreşti, în fiecare an. Localnicii sunt încântaţi că, de acum înainte, vor putea să-şi dea copiii la facultate la doi paşi de casă.

Universitatea este investiţie privată, iar contractul va aduce bani mulţi la bugetul primăriei Floreşti. 800.000 de lei se vor încasa, în fiecare an, numai din drepturile de concesiune.

Comuna Floreşti va avea universitate, dar nu are liceu. După ce termină gimnaziul, elevii sunt nevoiţi să meargă la Cluj-Napoca la şcoală.

Primarul comunei spune că va obţine fonduri europene pentru a construi şi un liceu.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close