Antena 3 Actualitate Prima defecţiune la Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume

Prima defecţiune la Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume

29 Iun 2009   •   18:46
Prima defecţiune la Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume

Zeci de pasageri au rămas blocaţi nouă ore pe un aeroport din Singapore după ce aeronava care trebuia să-i ducă la Paris s-a defectat. Aceasta a fost prima defecţiune a unui avion de pasageri de tip Airbus A380, cel mai mare avion de pasageri din lume. "Este primul incident petrecut la un avion A380 care zboară către Paris", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Singapore Airlines.

Se pare că sistemul hidraulic al aparatului s-a defectat. Incidentul putea duce la o catastrofă deoarce trapele trenului de aterizare nu s-ar mai fi deschis. Pâna la remedierea defecţiunii pasagerii au fost cazaţi la hotel, iar oficialii companiei au dat asigurări că vor fi despăgubiţi.

"Contrar a ceea ce s-a afirmat, zborul nu a fost anulat. Avionul trebuia să decoleze la ora 12.25, dar a decolat la 21.45, cu o întârziere de nouă ore", a explicat purtătorul de cuvânt. Airbus A380 este cel mai mare avion de pasageri din lume şi zboară din 2 iunie pe ruta Paris - Singapore.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close