Prima reacție a lui Victor Ponta după victoria din instanță

de D.G.    |    10 Sep 2016   •   10:33
Prima reacție a lui Victor Ponta după victoria din instanță foto: Agerpres

Fostul premier Victor Ponta a scris sâmbătă pe Facebook că se bucură că a avut încredere în deciziile judecătorilor, afirmaţia fiind făcută după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca el să rămână sub control judiciar, însă i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în spaţiul public despre dosarul său, transmite Agerpres.

"Mă bucur că am avut încredere în deciziile judecătorilor - aşa voi face şi de acum înainte - doar pentru ADEVĂRUL şi DREPTATEA la care avem toţi dreptul!", a postat Ponta.

El a ataşat şi minuta şedinţei de judecată.

Decizia Instanţei supreme este definitivă.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Marţi, procurorii l-au anunţat pe Victor Ponta că a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi deputatul Sebastian Ghiţă, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, fiind şi el plasat sub control judiciar.

DNA susţine că Ponta, în calitatea de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida.

"Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian", precizează DNA.

Parteneri
x close