Antena 3 Actualitate Prima reacție din PSD după ce Costel Alexe a fost acuzat de DNA de luare de șpagă

Prima reacție din PSD după ce Costel Alexe a fost acuzat de DNA de luare de șpagă

de Gabriel Dano    |    04 Ian 2021   •   21:20
Prima reacție din PSD după ce Costel Alexe a fost acuzat de DNA de luare de șpagă

Senatorul Maricel Popa, liderul PSD Iaşi, a declarat, luni, că președintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, i-a păcălit pe ieşeni şi face judeţul de ruşine. Acesta a subliniat că singurul gest onorabil pentru Alexe ar fi să-şi dea demisia.

Maricel Popa a declarat jurnaliştilor că, încă din campania electorală pentru alegerile locale, a scos la iveală o serie de nereguli care ar fi fost comise de Costel Alexe şi că „acum toate aceste lucruri pot fi confirmate de către DNA”.

„Am încredere în Justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aprobe solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, iar Costel Alexe trebuie să-şi dea imediat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Este singurul gest onorabil pe care îl mai poate face în faţa ieşenilor. Ne-a păcălit pe toţi. Face de ruşine un întreg judeţ”, a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, fost preşedinte al Consiliului Judeţean până în septembrie 2020.

Reacția lui Costel Alexe, după ce DNA l-a acuzat că a primit șpagă 22 de tone de tablă

Fostul ministru PNL al Mediului Costel Alexe a reacționat luni seară după ce DNA a anunțat că este cercetat de procurori pentru o şpagă de 22 tone de tablă în perioada martie-aprilie 2020, perioadă în care România era lovită în plin de pandemia de coronavirus.

„Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea.

Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, a declarat Costel Alexe, președintele Organizației Județene a PNL Iași, prin intermediul unui comunicat.
Costel Alexe, fostul ministru PNL al Mediului, cercetat de DNA pentru o şpagă de 22 tone de tablă

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului în Guvernul PNL, este cercetat de procurorii DNA pentru o şpagă de 22 tone de tablă în perioada martie-aprilie 2020, perioadă în care România era lovită în plin de pandemia de coronavirus.

"În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- luare de mită,
- instigarea la delapidare.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.
Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție", se arată într-o informare a DNA.

×
Subiecte în articol: costel alexe Maricel Popa
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close