Antena 3 CNN Actualitate Prima slujbă de Crăciun oficiată de Patriarhul Daniel (VIDEO)

Prima slujbă de Crăciun oficiată de Patriarhul Daniel (VIDEO)

Prima slujbă de Crăciun oficiată de Patriarhul Daniel <font color=red>(VIDEO)</font>
25 Dec 2007   •   15:11

Sute de credincioşi din Bucureşti, din ţară, dar şi din străinătate au venit în ziua Naşterii Domnului la Catedrala Patriarhală pentru a asculta prima slujbă de Craciun ţinută de Prea Fericirea Sa, Patriarhul Daniel. Şeful Bisericii Ortodoxe le-a amintit enoriaşilor că Sărbătoarea Craciunului nu înseamnă puzderie de cadouri scumpe, ci mai ales dragoste şi ajutor.

În prima zi de Crăciun, Patriarhul României le-a povestit credincioşilor că tradiţia împărţirii de cadouri a început de fapt în ziua naşterii lui Isus Hristos, când cei trei magi au venit la ieslea Mântuitorului cu aur, tămâie şi smirnă. Mai departe, cadourile dăruite de Craciun au devenit simbol al iubirii. Tocmai de aceea, e de ajuns un simplu gest, nu avem nevoie de o mulţime de lucruri scumpe, spune Patriahul.

Odată cu naşterea lui Isus Hristos au apărut şi Biserica, locuinţa Domnului, cum i se mai spune. Ieslea de la Betleem s-a umplut cu aur şi miros de tămâie, iar de atunci toate acestea au devenit simboruri ale credinţei.

PRIMA SLUJBĂ DE CRĂCIUN OFICIATĂ DE PREAFERICITUL DANIEL  

Antena 3

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close