Antena 3 Actualitate Prima țară care vrea să cumpere vaccinul anti COVID-19, produs de Rusia

Prima țară care vrea să cumpere vaccinul anti COVID-19, produs de Rusia

13 Aug 2020   •   10:44
Prima țară care vrea să cumpere vaccinul anti COVID-19, produs de Rusia
Sursa foto: Hepta

România refuză vaccinul anti COVID-19, produs de Rusia și așteaptă unul omologat în cadrul Uniunii Europene. Este anunțul pe care președintele Klaus Iohannis l-a făcut miercuri în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a mai subliniat și că țara noastră s-a înscris deja pentru a primi 10 milioane de doze imediat ce asta va fi gata.

Statul brazilian Parana este primul care dorește să cumpere patentul de la ruși și vrea să producă vaccinul împotriva COVID-19 pentru a-și imuniza populația. Instititul de cercetare care s-a arătat interesat de acest lucru nu a primit încă toate aprobările necesare de la guvernul federal și nu este sigur că le va obține.

Mai multe detalii vor fi oferite în perioada următoare, directorul Institutului Tehnologic din Parana (Tecpar) anunțând deja că va face o conferinţă de presă pentru a discuta memorandumul de înţelegere.

Vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus a captat atenție presei la nivel global și a pus presiune și pe alte companii farmaceutice, care dores să producă cel mai dorit antidot din lume la ora actuală. Momentan, toate se află la momentul testărilor în masă și încă nu au certitunea că acesta va funcționa.  

Brazilia are în momentul de față cel mai mare focar de coronavirus din lume, cu peste trei milioane de cazuri confirmate şi 100.000 de decese, doar SUA stând și mai rău la acest capitol. 

Românul care credea că are un vaccin funcțional a recunoscut că nu este eficient

Directorul Centrului de Cercetare Oncogen Timișoara, medicul Virgil Păunescu a dat miercuri cea mai tristă veste despre vaccinul anti COVID-19. Deși era convins că a făcut o mare descoperire, acesta a recunoscut că nu este eficient antidotul creat de el deoarece virusul este instabil genetic și suferă mereu mutații, caz în care un vaccin gata acum, ar putea să nu mai fie eficient în câteva luni.

"Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi [...]

Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente", a explicat directorul Oncogen, într-o intervenție la Digi24.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Brazilia
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close