Antena 3 CNN Actualitate Prima zăpadă în Munţii Bucegi

Prima zăpadă în Munţii Bucegi

Prima zăpadă în Munţii Bucegi
09 Sep 2007   •   19:12

Prima zăpadă a venit în Bucegi mult mai devreme decât în mod obişnuit. Deşi duminică a nins doar sporadic, peisajul hibernal este deja la el acasă la altitudini de peste 1.800 de metri. Între cabanele Babele şi Omu stratul de zăpadă măsoară deja peste 10 centimetri.

Unii turişti au fost surprinşi de zăpadă şi de temperaturile mici pentru această perioadă. Au plecat în plină vară din Bucureşti şi s-au treit în plină vară în Bucegi. După ore de frig şi panică, 14 turişti din grupuri diferite, au fost găsiţi pe munte de echipele de salvamontişti. Ei au fost aduşi duminică în siguranţă la poalele muntelui, în staţiunea Buşteni. Din cauza condiţiilor atmosferice neprielnice, duminică nu a funcţionat nici telecabina care face legătura între Buşteni şi cabana Babele.

Jandarmii montani, salvamontiştii şi cabanierii confirmă că vremea a dat deja primul avertisment şi că zilele călduroase au trecut, iar iarna e aproape. Ei recomandă turiştilor să vină echipaţi pentru condiţii de polei şi zăpadă şi să se gândească de două ori înainte de a se hotărâ să abordeze un traseu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close