Antena 3 Actualitate Primarul interimar Răzvan Sava, despre situaţia de la Eroilor: E inacceptabil termenul avansat de constructor

Primarul interimar Răzvan Sava, despre situaţia de la Eroilor: E inacceptabil termenul avansat de constructor

23 Dec 2015   •   12:18
Primarul interimar Răzvan Sava, despre situaţia de la Eroilor: E inacceptabil termenul avansat de constructor

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat miercuri, după întâlnirea cu reprezentanții firmei care efectuează lucrările în zona Eroilor, că este inacceptabil termenul avansat de aceștia pentru reluarea circulației și a consolidării clădirilor afectate de surparea terenului, scrie Agerpres.

"Termenul avansat de constructor — data de 22 martie — este inacceptabil. I-am pus în vedere că afectează grav siguranța locuitorilor din zonă și afectează și ceilalți locuitori ai cartierelor Drumul Taberei, Rahova. Sunt 100.000 de oameni afectați și 14 persoane evacuate. Le-am pus în vedere să lucreze, nu are importanță că e sâmbătă, că e duminică, că sunt sărbători, nu ne interesează pentru că acei oameni sunt afectați și nu locuiesc în case nu din voința lor, ci din cauza constructorului", a afirmat Sava, la ieșirea din sediul ISU București unde miercuri a avut loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență.

El a precizat că se așteaptă de la experți terță-parte să pună la dispoziție soluția optimă pentru reluarea lucrărilor în zonă.

"Experții trebuie să ne spună dacă soluția pe care constructorul o aplică în zonă este cea care trebuie. Prioritară este siguranța zonei, care trebuie făcută de către antreprenor. (...) Explicația este că încă așteaptă un studiu geo ca să vadă despre ce este vorba în zonă. Ei spun că, atunci când au început lucrările, au avut un studiu geo, dar nu ni l-au pus la dispoziție", a explicat Răzvan Sava.

De asemenea, primarul a precizat că le-a impus celor de la firma Astaldi, care efectuează lucrările în zonă, data de 15 ianuarie pentru ca oamenii să se poată muta înapoi în casele lor, iar după această dată, pentru fiecare zi de întârziere, li se vor aplica penalități.

"Au zis că analizează posibilitatea să lucreze și de sărbători, dar da, există și posibilitatea ca de sărbători să-și ia concediu. De aceea vă invit pe data de 25 (decembrie — n.r.) să mergem la fața locului să vedem cum lucrează și dacă lucrează", a afirmat Sava.

Primarul general interimar a catalogat "dezastruoasă" comunicarea cu reprezentanții Astaldi. "Le cerem termene, le cerem să vină cu soluții, să aprecieze la adevărata gravitate situația din teren... Voi face toate demersurile, către toate instituțiile ca să se poată rezolva această problemă. Vreau ca 15 ianuarie să fie data la care să se normalizeze situația", a subliniat Răzvan Sava.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close