Antena 3 CNN Actualitate El este primarul din Mureș care a murit, alături de fiica lui, în fosa septică

El este primarul din Mureș care a murit, alături de fiica lui, în fosa septică

Tragedie în localitatea Sărățeni din Mureș. Primarul din comună, fiica lui dar și un vecin au murit după ce au coborât într-o fosă septică. Aceștia nu au mai avut oxigen și au intrat în stop cardiorespirator. Și proprietarul fosei a pățit la fel dar, din fericire, medicii au reușit să îl salveze.

El este primarul din Mureș care a murit, alături de fiica lui, în fosa septică
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    21 Iul 2022   •   07:56

Alarma s-a dat după ora 19:00. Patru oameni au rămas captivi într-o fosă septică, adâncă de 3 m. Proprietarul, un vecin, primarul din localitate și fiica acestuia au coborât rând pe rând în încercarea de a se salva reciproc, însă niciunul nu a mai reușit să iasă. 

Misiunea de salvare a fost extrem de dificilă. Pompierii au avut nevoie de un buldoexcavator și au chemat în sprijin și alpiniștii. 

”Intervenția a fost îngreunată de spațiul foarte îngust de intrare în fosa septică, însă victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la fața locului” a declarat Valeria Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș. 

”Toate patru în stop cardiorespirator, am început resuscitarea, inclusiv elicopterul a fost chemat. Prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute, a fost declarat decesul”, a spus și Bogdan Pasteucă, medic specialist. 

Primul scos din fosă a fost chiar proprietarul. Medicii au început imediat să îl resusciteze. După câteva minute au reușit să îl readucă la viață. A fost dus apoi la spital cu elicopterul. Este singurul supraviețuitor. Pentru ceilalți trei nu s-a mai putut face nimic. 

Primarul Biro Csaba din Sărățeni, care a murit, se ocupa de localitate din 2016. Fiica sa avea 32 de ani. Se căsătorise anul trecut și avea un bebeluș de doar câteva luni. 

Ce s-a întâmplat 

Proprietarul fosei, în vârstă de 62 de ani, a chemat un vecin de 45 de ani se desfunde orificiul de intrare a dejecțiilor în acesta. Martorii spun că bărbatul a coborât prin gura de acces cu ajutorul unei scări ca să remedieze defecțiunea, dar din cauza lipsei de oxigen, acesta a leșinat și a căzut de pe scară. Alertat de către proprietar, primarul, care este vecin, a venit în fugă să îl salveze pe bărbatul de 45 de ani. A intrat în fosa septică dar din același motiv a leșinat și el și a căzut. Fiica acestuia a încercat să își salveze tatăl, dar s-a întâmplat aceeași tragedie.  

Bărbatul de 62 de ani care a văzut tot ce s-a întâmplat a sunat la 112 să alerteze pompierii, însă nu a mai așteptat ca aceștia să vină și a încercat să o salveze pe fată. A căzut și el fiind scos în cel mai scurt timp de către forțele care au ajuns la locul intervenției. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Polițiștii efectuează în continuare cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului. 

×
Subiecte în articol: mures Sărățeni fosă septică
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close