Antena 3 CNN Actualitate Primarii care nu au fost în localitate la marea înzăpezire

Primarii care nu au fost în localitate la marea înzăpezire

Primarii care nu au fost în localitate la marea înzăpezire
03 Ian 2008   •   21:08

O regulă nescrisă a bunului simţ spune că în situaţii de criză şefii sunt primii care se implică, Sunt în mijlocul evenimentelor. La noi însă lucrurile sunt tocmai pe dos. Cu cât e mai mare problema, cu atât e mai mic rangul celui ce coordonează. Aşa s-a întâmplat şi acum, când jumătate de ţară a fost troienită. Mai mulţi dintre edilii locali sunt în continuare în vacanţa de iarnă.

În Constanţa, ninsoarea şi viscolul au creat mari probleme. Marile bulevarde au fost curăţate greu, iar pe străzile laterale nici acum nu s-a deszăpezit. Ambulanţele au ajuns la urgenţe, în medie, în două ore. Primarul Radu Mazăre este pe meleaguri mai calde, în Brazilia, în vacanţă. Plecat de pe 27 decembrie, anul trecut, Mazăre i-a delegat atribuţiile unui viceprimar. Un viceprimar care, după cum au simţit pe pielea lor constănţenii, nu prea şi-a făcut treaba.

Nici primarul general al Capitalei, Adriean Videanu nu se află zilele acestea în oraşul pe care îl administrează. Deşi a intervenit telefonic la mai multe televiziuni pentru a crea impresia că se află în Bucureşti, reporterii Cotidianului au aflat de la mama acestuia că de fapt nu se află în ţară. Toate acestea în timp ce Bucureştiul face cu greu faţă nămeţilor, iar Narcisa Iorga, şefa de cabinet a primarului a declarat că Videanu s-a aflat toată ziua de joi pe teren, la amiază înspectând zona sectorului 5 al Capitalei. Totuşi nimeni nu l-a văzut la faţă joi pe Adriean Videanu: nici viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, nici viceprimarul sectorului 5, unde se presupune că a fost pe teren, Marcel Bera, dar nici primarul sectorului 1 Andrei Chiliman.

Primarul sectorului 4, Adrian Inimăroiu nu s-a remarcat niciodată prin muncă. Sectorul pe care-l administrează era joi sufocat, sub nămeţi. Inimăroiu, şeful de la sectorul 4, e plecat în vacanţă în Bulgaria. Şi nu e singur. E plecat, şoptesc gurile rele, împreună cu şeful Administraţiei domeniului Public sector 4, care este în funcţie de numai trei luni. În locul său, Inimăroiu l-a lăsat pe unul dintre secretarii primăriei, care, s-a văzut clar, a fost depăşit de situaţie.

La Mehedinţi, primul judeţ afectat puternic de zăpadă şi viscol, un alt primar a dezertat. Edilul oraşului drobeta Turnu Severin, Constantin Dinu, nu a fost de găsit. Nici măcar prefectul judeţului nu a dat de el. Cel mai probabil, spun surse autorizate, e la rude la Buzău, într-un scurt concediu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close