Antena 3 CNN Actualitate Primăriile ar putea pierde fondurile pentru reabilitarea şcolilor

Primăriile ar putea pierde fondurile pentru reabilitarea şcolilor

Primăriile ar putea pierde fondurile pentru reabilitarea şcolilor
07 Sep 2007   •   16:30

Primăriile care nu au cheltuit fondurile alocate de Guvern pentru reabilitarea şcolilor vor rămâne fără bani, dacă până la începerea anului şcolar nu vor demara lucrările. Anunţul a fost făcut vineri de ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, care i-a chemat la raport pe prefecţii judeţelor care au cheltuit cei mai puţini bani pentru reparaţiile din şcoli.

Potrivit ministrului Cristian Adomniţei, judeţele care stau cel mai slab în ceea ce priveşte absorbţia banilor de la buget sunt Mehedinţi, Călăraşi, Sibiu, Gorj, Bucureşti, Bacău, Neamţ, Cluj, Braşov, Caraş Severin, Covasna şi Galaţi. La polul opus, se află Bihor şi Bistriţa Năsăud. Cristian Adomniţei este hotărât să menţină în judeţe comandamente care să verifice săptămânal stadiul lucrărilor la şcoli şi grădiniţe.

Cristian Adomniţei a mai anunţat că inspectoratele şcolare şi prefecţii din fiecare judeţ vor chema la sediile lor, primarii pentru a anunţa licitaţiile în cel mai scurt timp. Iar judeţele care nu vor organiza licitaţii şi nu vor începe lucrările de reabilitare a şcolilor, vor rămâne fără bani.
Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close