Antena 3 CNN Actualitate Primăriţa din Vaslui care a câştigat deja alegerile, deși mai e o lună până la vot!

Primăriţa din Vaslui care a câştigat deja alegerile, deși mai e o lună până la vot!

Record în materie electorală, într-o cumună din Vaslui. Este pentru a doua oară consecutiv când primarul în funcţie nu are contracandidat la alegeri. Silviana Bahrim, primarul în funcţie al comunei vasluiene Vutcani, are nevoie, teoretic, de un singur vot pentru a câştiga un nou mandat. Al şaselea!

Primăriţa din Vaslui care a câştigat deja alegerile, deși mai e o lună până la vot!
Sursa foto: sursa: Adevarul
de Dan Gabor    |    27 Aug 2020   •   18:45

O singură dată s-a mai întâmplat o situaţie similară în judeţul Vaslui, la alegerile din 2012, în comuna Băceşti. Atunci, primarul Horaţiu Cărăuşu, care este în funcţie şi în prezent, a candidat de unul singur pentru mandatul de primar, potrivit Adevărul.

Silviana Bahrim este primarul comunei Vutcani încă din anul 2000, fiind prima femeie primar din judeţ, după Revoluţia din 1989. A câştigat alegerile fiind membru PSD, însă localnicii spun că ei  votează omul şi nu partidul. Silviana Bahrim spune cu modestie că faptul că nu are contracandidat nu e un motiv de laudă pentru ea, ci o determină să îşi continue proiectele prin care să modernizeze comuna.

”Oamenii din Vutcani au încredere în mine, că voi realiza tot ce le-am promis, că voi duce la capăt toate proiectele mele. De aceea, pot spune că acest cec în alb din partea tuturor locuitorilor din comună este o mare responsabilitate pe care o am, pentru următorul mandat. Voi căuta să nu-i dezamăgesc”, afirma Silviana Bahrim, în 2016, la prima experienţă electorală fără contracandidat.

Primărița din Vaslui a plecat prin nămeți ca să salveze viața unui localnic

În ianuarie 2018, primărița din Vutcani a devenit eroină, după ce a salvat viața unui om. Un bărbat de 42 de ani din comună suferise un accident casnic. Din neatenție, bărbatul și-a scăpat flexul în mâna stângă, pe care aproape că și-a retezat-o. Sângerând abundent, omul a mers rapid la Centrul de Permanență din comună, iar medicul a solicitat urgent o ambulanță de la SAJ Vaslui.

Pentru că ambulanța a rămas blocată în nămeți, cea care a preluat cazul a fost chiar primărița din Vutcani, Silviana Bahrim, care l-a dus cu mașina sa de teren prin nămeți și viscol până la ambulanță.

„Mã bucur cã am fost de ajutor, asta e ceva normal, pentru asta ne aleg oamenii, sã fim lângã ei și la bine si la rãu”, spunea atunci primărița.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close