Antena 3 CNN Actualitate Primarul Aradului a fost trimis în judecată pentru corupţie

Primarul Aradului a fost trimis în judecată pentru corupţie

Primarul Aradului a fost trimis în judecată pentru corupţie
19 Feb 2008   •   22:34

Primarul Aradului a fost trimis în judecată pentru corupţie. Gheorghe Falcă este acuzat că a păgubit oraşul cu două milioane de euro, în urma afacerilor imobiliare pe care le-a făcut în numele primăriei. Jurnalul Naţional prezintă rechizitoriul în baza căruia a fost trimis în judecată primarul arădean. Ca o ironie a sorţii, Falcă este finul lui Traian Băsescu, iar cel care l-a anchetat - Doru Ţuluş - procurorul preferat al preşedintelui, spun jurnaliştii.

Procurorul Doru Ţuluş, şeful Secţiei a doua din cadrul DNA, îl acuză Gheorghe Falcă şi pe câţiva amici de-ai acestuia de fapte de corupţie deosebit de grave. Potrivit Jurnalului Naţional, profitând de funcţia de primar al Aradului, Falcă ar fi făcut cadou firmei private Elecon Plus SRL Arad terenurile Fabricii de Zahăr din oraş, păgubind astfel statul de două milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului, Gheorghe Falcă şi presupuşii săi complici se cunosc de mulţi ani şi sunt în relaţii foarte apropiate. Jurnalul Naţionale scrie că Demeter Francisc şi Vasile Radu, doi dintre învinuiţi, au sponsorizat cu sume importante campania electorală a lui Gheorghe Falcă pentru alegerile locale ce au avut loc în luna iunie 2004.

Unul dintre martorii care au colaborat bine cu procurorii a fost chiar soţia primarului Ela Falcă. Aceasta a povestit despre cum l-a îndemnat pe soţul ei să accepte aşa-zisul schimb de locuinţe şi cum s-a implicat în amenajarea vilei.

Antena 3

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close