Antena 3 CNN Actualitate Primarul Braşovului a desfiinţat tramvaiul şi a vândut şinele la fier vechi

Primarul Braşovului a desfiinţat tramvaiul şi a vândut şinele la fier vechi

Primarul Braşovului a desfiinţat tramvaiul şi a vândut şinele la fier vechi
09 Noi 2007   •   19:04

Primarul din Braşov a desfiinţat tramvaiul, iar şinele le-a vândut la fier vechi. A plătit apoi 15 milioane de euro pe autobuze noi, cumpărate tocmai din Ucraina. Şi ca să recupereze repede banii, a scumpit biletele de transport în comun şi le-a refuzat gratuităţile pensionarilor, spun consilierii locali. Braşovenii se plâng că primarul nu a întrebat pe nimeni dacă trebuie scoase tramvaiele. De cealaltă parte, edilul susţine că a luat decizia după ce a studiat problema.

Cât despre şine de tramvai: unele au fost vândute pe bani buni la fier vechi, altele au fost furate. Unii conilieri locali spun că degeaba au ţipat şi-au protestat. ?Nu i-a interesat că tramvaiul este cel mai ecologic mijloc de transport, că troleibuzele sunt la fel, ci doar să cumpere autobuze dintr-un împrumut public?, acuză Maria Ghişe.

Ca să recupereze banii, primăria Braşov a scumpit transportul public. Acum, braşovenii plătesc pentru o călătorie un leu cincizeci, cel mai mare preţ din ţară. Pensionarii au încercat să vorbească primarul, au fost şi la şedinţele de consiliu local. În zadar - nicio şansă să primească gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Observator

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close