Antena 3 Actualitate Primarul Capitalei Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă: “Elevii vor putea întârzia la şcoală până la ora 9.30, fără să ia absenţe“

Primarul Capitalei Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă: “Elevii vor putea întârzia la şcoală până la ora 9.30, fără să ia absenţe“

16 Ian 2017   •   11:24
Primarul Capitalei Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă:  “Elevii vor putea întârzia la şcoală până la ora 9.30, fără să ia absenţe“
Sursa foto: Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că marţi şi miercuri elevii vor putea ajunge la şcoală până la ora 9,30, fără să li se pună absenţe.

Ea a precizat, în şedinţa Comandamentului de iarnă, că decizia a fost luată după consultările cu Inspectoratul Şcolar General, în contextul vremii nefavorabile.

“Prin consultare cu Inspectoratul Şcolar General, am stabilit ca preluarea elevilor mâine şi miercuri să se facă până la ora 9.30, astfel încât să nu fie absenţe pentru prima oră, deoarece din cauza situaţiei din Bucureşti, traficul va fi îngreunat. Cu alte cuvinte, elevii pot veni la ora 8, dacă şcoala este aproape de casă şi nu sunt dificultăţi sau pot să ajungă până la 9-9.30. Cadrele didactice vor fi înţelegătoare şi nu vor pune absenţe pentru prima parte a zilei“, a declarat Firea.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că toate maşinile parcate, care blochează circulaţia pe banda întâi, transportul în comun, dar şi alte căi de acces, vor fi ridicate de către o platformă a Administraţiei Străzilor.

"Legea, aşa cum ştiţi, s-a clarificat prin norme, la sfârşitul anului. Aceste norme trebuie să fie însuşite de către toate primăriile - atât Generală, cât şi de sectoare - prin norme interne. Începând de astăzi, toate maşinile care vor bloca tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, transportul în comun, în general, alte căi de acces, circulaţia - banda întâi - vor fi ridicate până la aprobarea acestor norme de către consiliile locale, respectiv general, de către o platformă aflată la Administraţia Străzilor şi care va putea să acţioneze urgent. Este foarte rău că azi dimineaţa cei care au constatat că o maşină privată blochează linia de troleibuz 70 nu au acţionat, chiar dacă nu sunt încă aceste proceduri interne votate în consiliile locale, potrivit legii. Se putea acţiona imediat, energic. Venea platforma de la Administraţia Străzilor, ridica autoturismul, îl ducea într-o zonă în care nu mai bloca pe nimeni", a precizat primarul general, la Comandamentul de iarnă.

Potrivit acesteia, în cursul dimineţii de luni, linia de troleibuz 70 a fost blocată timp de două ore, în intervalul orar 6,00 - 8,00, de un autoturism, în zona Bulevardului Basarabia.

"O problemă cu care ne-am confruntat în aceste zile, dincolo de dificultăţile preluării unei cantităţi mari de zăpadă (...), a fost aceea că o parte dintre conducătorii auto au înţeles să îşi lase maşinile ori pe linia de tramvai, ori pe linia de troleibuz, ori blocând staţiile RATB sau şcoli, spitale, instituţii ale statului", a arătat Firea.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close