Antena 3 CNN Actualitate Primarul oraşului Sinaia: imobilul Gării Regale nu va fi demolat

Primarul oraşului Sinaia: imobilul Gării Regale nu va fi demolat

Primarul oraşului Sinaia: imobilul Gării Regale nu va fi demolat
31 Oct 2007   •   14:42

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat miercuri că imobilul Gării Regale nu va fi demolat, angajaţii CFR dărâmând doar o parte a unui zid de sprijin care risca să se prăbuşească, iar proprietarul imobilului, CFR SA, a fost somat să refacă zidul respectiv. Vlad Oprea a precizat că, potrivit documentului transmis către CFR, proprietarul Gării are la dispoziţie 30 de zile pentru refacerea zidului.

Primarul din Sinaia a mai spus că, în urmă cu câteva luni, pe vremea când ministru al Transporturilor era Radu Berceanu, Primăria Sinaia a făcut demersuri pe lângă Ministerul Transporturilor pentru trecerea clădirii Gării Regale în patrimoniul Primăriei, care vrea să facă în vechiul imobil un muzeu al oraşului Sinaia.

"Nu am primit până acum nici un răspuns la solicitarea noastră, motiv pentru care vom face încă o solicitare în acest sens la Ministerul Transporturilor? a precizat Oprea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, vineri, 26 octombrie, din cauza şocurilor şi a vibraţiilor produse de traficul greu de pe DN 1, câteva cărămizi din zidul de împrejmuire a fostei remize de locomotive, au căzut peste un autotren care circula pe DN 1, către Braşov.

Din acest motiv, angajaţii CFR au scos din zid şi alte cărămizi care erau pe punctul de a cădea, riscând să pună în pericol circulaţia pietonală în zonă, dar şi traficul rutier pe DN1, în condiţiile în care zidul este situat la aproximativ un metru de carosabil.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close