Antena 3 CNN Actualitate Primăvara se înmulţesc incendiile de vegetaţie. În numai două ore, în judeţul Argeş, pompierii au stins peste 10 incendii

Primăvara se înmulţesc incendiile de vegetaţie. În numai două ore, în judeţul Argeş, pompierii au stins peste 10 incendii

Primăvara se înmulţesc incendiile de vegetaţie. În numai două ore, în judeţul Argeş, pompierii au stins peste 10 incendii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    19 Mar 2012   •   08:37

Zeci de incendii au avut loc în ultimele ore. Oamenii au aprins focul pe câmpuri pentru curăţenia de primăvară dar, au scapăt flăcările de sub control.

În numai două ore, în judeţul Argeş, pompierii au stins peste 10 incendii.

Agricultorii din Caraş Severin au pus focul pentru a igieniza terenurile de fânul uscat. L-au lăsat însă nesupravegheat, aşa că s-a extins. Incendiul de vegetaţie s-a manifestat pe o suprafaţă de 30 de hectare. Datorită pompierilor militari flăcările nu au ajuns la gospodăriile unde erau animale şi furaje.

Pompierii din Caraş Severin au intervenit la 25 de incendii de vegetaţie, suprafaţa afectată fiind de ordinul sutelor de hectare. Pompierii avertizează în fiecare an în privinţa pericolului, dar degeaba.


Şi în satele din apropiere de Dej flăcările s-au întins cu repeziciune. Focul lăsat nesupravegheat a ameninţat mai multe utilaje ale unei balastiere.

În Defileul Jiului copacii care au ars au căzut direct în stradă şi au blocat circulaţia.

În comuna argeşeană Tigveni cinci case, zece anexe gospodăreşti şi trei fânare au fost mistuite de flăcări. Zeci de pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.


×
Subiecte în articol: incendiu pompieri foc
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close