Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini de la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Mii de credincioși au mers la racla cu moaște în plin val 4

Primele imagini de la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Mii de credincioși au mers la racla cu moaște în plin val 4

Peste 5.500 de credincioși au trecut pe la racla Sfintei Parascheva în primele 12 ore ale pelerinajului de la Iași.

Primele imagini de la pelerinajul de Sfânta Parascheva. Mii de credincioși au mers la racla cu moaște în plin val 4
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    09 Oct 2021   •   14:29

Cei care nu aveau certificat verde nu au fost lăsați să intre, potrivit jandarmilor.

400 de litri de dezinfectant și 30.000 de mii de măști de protecție au fost puse la dispoziția credincioșilor. 

De asemenea, s-a creat și un labirint pentru ca oamenii să nu mai stea atât de apropiați.

Conform autorităților din Iași, în primele 12 ore ale pelerinajului peste 5.500 au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva care a fost scoasă din Catedrală vineri dimineața și așezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

„Au fost oameni care n-au fost lăsați să intre la pelerinaj”, a declarat colonel Ioan Sandu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Comandantul a precizat că circulația este interzisă pe teritoriul localității pentru acele persoane de la ora 20.00 la 5.00, având în vedere incidența înregistrată pe raza municipiului Iași, potrivit Mediafax.

În timpul pelerinajului la moaștele Sf. Parascheva, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva a spus că "este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni".

Medicii îi sfătuiesc pe credincioșii cu probleme mari de sănătate să stea în casă.

Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi, spune că spitalele din Iași de-abia pot face față pacienților din județ:

„Să nu aibă cineva ideea să vină către Iaşi să se trateze, să fie văzut într-un spital, pentru că efectiv spitalele de aici abia fac faţă pacienţilor din Iaşi. E clar că sunt depăşite de numărul acestor pacienţi şi nu vor putea asigura asistenţa medicală de urgenţă sau de specialitate.”, a spus medicul, potrivit Adevărul.
 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close