Antena 3 CNN Actualitate Primele locuinţe modulare au ajuns în comuna Răchiteni

Primele locuinţe modulare au ajuns în comuna Răchiteni

Primele locuinţe modulare au ajuns în comuna Răchiteni
09 Aug 2008   •   11:32

Sinistraţii din Răchiteni s-au înghesuit vineri pentru un pachet cu alimente, în schimb, nimeni nu s-a grăbit să le dea o mână de ajutor şoferilor doljeni care le-au adus sătenilor locuinţe modulare. Viceprimarul comunei a avut nevoie de şase ore pentru a începe să coboare modulele de pe platforme. Sinistraţii din Răchiteni s-au călcat în picioare pentru o pungă cu făină şi un pachet de biscuiţi.

În satul lovit de inundaţii au ajuns şi primele locuinţe modulare în care se vor muta familiile rămase fără casă. Au fost aduse din satul Rast judeţul Dolj, localitate lovită de inundaţiile de acum trei ani. Şoferii au condus ore în şir pentru a le aduce cât mai repede. Odată ajunşi în sat, însă, nimeni nu i-a băgat în seamă. Viceprimarul comunei a avut nevoie de şase ore să găsească câteva lanţuri pentru a coborî modulele de pe platforme.

La Răchiteni viiturile au dărâmat 40 de case. Multe familii stau pe la rude, dar sunt încă foarte mulţi oameni care nu au unde să locuiască. Răchiteni şi Lespezi se numără printre localităţile cel mai grav avariate de inundaţiile din urmă cu două săptămâni.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close