Antena 3 CNN Actualitate Primii deţinuţi infectaţi cu COVID-19, depistaţi la Penitenciarul Jilava

Primii deţinuţi infectaţi cu COVID-19, depistaţi la Penitenciarul Jilava

Cei patru deţinuţi infectaţi cu COVID-19 nu prezintă simptomele specifice virusului şi sunt trataţi în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, care preia cazurile uşoare sau medii. Penitenciarul a decis testarea tuturor deţinuţilor internaţi, iar rezultatul a fost negativ, informează reprezentanţii ANP.

Primii deţinuţi infectaţi cu COVID-19, depistaţi la Penitenciarul Jilava
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    30 Sep 2020   •   08:00

„În urma activităţii de monitorizare medicală şi a colaborării cu Direcţia de Sănătate Publică competentă, la Penitenciarul – Spital Bucureşti-Jilava patru persoane private de libertate au fost identificate ca fiind pozitive la testele efectuate pentru SARS-CoV-2. Acestea nu prezintă simptomatologie specifică COVID-19." - este comunicarea făcută de reprezentanţii ANP, după depistarea primelor cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate.

"Pentru prevenirea oricăror situaţii de risc, administraţia locului de deţinere a întreprins demersuri de testare a tuturor persoanelor private de libertate internate în unitatea penitenciar-spital, rezultatele obţinute fiind negative”, mai precizează ANP.

Cei patru deţinuţi sunt trataţi în Penitenciarul Spital Bucureşti Jilava, care poate prelua cazurile de investare cu COVID-19 uşoare sau medii.

Cei patru s-au infectat fie de la un gardian, fie prin intermediul rudelor venite la vizită.

De asemenea, ANP precizează că nicio altă unitate nu mai înregistrează cazuri de infestare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul deţinuţilor şi că este în derulare o anchetă epidemiologică.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close