Antena 3 CNN Actualitate Primii pe care îi va verifica CNSAS: magistraţii Curţii Constituţionale

Primii pe care îi va verifica CNSAS: magistraţii Curţii Constituţionale

Primii pe care îi va verifica CNSAS: magistraţii Curţii Constituţionale
07 Feb 2008   •   19:29

CNSAS îi ia la puricat pe magistraţii Curţii Constituţionale. După ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privitoare la continuarea activităţii CNSAS, Colegiul a decis şi care este primul caz de care se vor ocupa: Curtea Constituţională. Iar motivul pentru consiliul îşi reîncepe lucrul cu aceste dosare este reprezentat de cererile venite din partea mai multor organizaţii nonguvernamentale, a declarat preşedintele CNSAS Ladislau Csendes.

În urmă cu o săptămână, Curtea Constituţională a decis că legea de funcţionare a Consiliului pentru Studierea Arhivelor Securităţii este neconstituţională. Decizia a produs un adevărat scandal la CNSAS, care nu poate da verdicte de colaborare cu securitatea ca poliţie politică.

Contactat telefonic de Antena 3, fondatorul CNSAS Constantin Ticu Dumitrescu a declarat că decizia Curţii se bazează pe frica de adevăr. „Curtea Constituţională nu avea cum să dea o astfel de motivare peste noapte”, a precizat el, însă în dosarele de la Consiliu se pot descoperi multe „surprize”. Cei care erau siguri că nu pot păţi nimic pentru că dosarele lor au fost arse, sunt acum în pericol pentru că despre trecutul lor se poate afla din dosare colaterale, a adăugat Ticu Dumitrescu.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close