x close

Prinţul Charles îşi pregăteşte o reşedinţă în Covasna

24 Apr 2010   •   21:21
Prinţul Charles îşi pregăteşte o reşedinţă în Covasna Printul Charles

Ardealu-i fruncea pentru prinţul Charles. Se pare că moştenitorul tronului britanic îşi pregăteşte o nouă reşedinţă într-o zonă izolată din Transilvania. Atât de izolată, încât singurii vecini i-ar fi urşii. Dar, pentru prinţ, intimitatea e sfântă.

În urmă cu doi ani, prinţul a vizitat Micloşoara şi a fost cazat la conacul contelui Tibor Kalnoky. A doua zi după sosire a făcut o excursie prin pădure.

Aşa ar fi descoperit domeniul pe care, acum, se aude că şi-ar dori să-şi stabilească reşedinţa din Covasna.

Ascuns între dealuri, locul e visul oricărui pasionat de natură.

Nu are nici curent, nici canalizare şi nici semnal la telefonul mobil, dar are multă linişte, intimitate.

În jurul proprietăţii, cât vezi cu ochii, nu se întrezăreşte nicio aşezare omenească. Din loc în loc, poţi găsi urme lăsate de vietăţile pădurii. Acolo, în munţi, e casa urşilor, nu a oamenilor. Cel mai apropiat sat e la 20 de kilometri depărtare. Iar drumul e o adevărată aventură.

Drumul este presărat de cratere adânci. Singurele vehicule care pot pătrunde în zonă sunt tractoarele. Şi asta când pământul e uscat.

Se ştie, însă, prinţul are o slăbiciune pentru locurile neatinse de mâna omului. Iar Transilvania nu e doar o destinaţie de vacanţă pentru el.

Stră-stră-stră-bunica Reginei Angliei, Contesa Claudia Rhedley venea din localitatea mureşeană Sângeorgiu de Pădure. Acum stră-stră-stră-nepotul ei, prinţul Charles pare să se fi îndrăgostit de România.

Observator
Citeşte mai multe despre:

printul Charles Transilvania Ardeal natura
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati