Antena 3 CNN Actualitate Prinţul Charles va locui câteva zile la un conac din Covasna

Prinţul Charles va locui câteva zile la un conac din Covasna

Prinţul Charles va locui câteva zile la un conac din Covasna
07 Mai 2008   •   09:44

Satul Micloşoara din judetul Covasna este pentru câteva zile reşedinţa Coroanei Marii Britanii. Prinţul Charles a ajuns aici, aseară, pentru câteva zile de relaxare. Nu este prima vizită a prinţului in acest sat. In urmă cu doi ani el a mai petrecut două zile la conacul contelui Tibor Kanloky.

Chiar dacă satul covasnean Micloşoara este puţin cunoscut pentru români, peisajele locului l-au impresionat pe prinţul Charles. În urmă cu doi ani a venit în zonă pentru a vizita mormintul stră-stră bunicii lui din Sângeorgiu de Pădure. S-a cazat la conacul Kalnoky şi a promis că va reveni şi cu alte ocazii. S-a ţinut de promisiune şi s-a întors.

Pregătirile la conac au durat câteva zile. Localnicii sunt încântaţi că prinţul a preferat să-şi petreacă două-trei zile tot la ei în sat.

O localnică a declarat că este păcat că prinţul a venit tîrziu şi nu a văzut ciurda satului şi că dacă vrea să vadă vacile poate să vină în grajd să i le arate. Localnicii se simt mândri că un prinţ adevărat le calcă satul. Unii dintre ei au învăţat chiar să-l salute pe prinţul Charles.

Conacul la care este cazat moştenitorul coroanei britanice a fost renovat de urmaşii familiei Kalnoky, care s-au întors în România după 50 de ani de exil. Conacul de la Micloşoara găzduieşte periodic turişti din întreaga Europă, interesaţi să revină în locurile aristocraţiei de altădată şi să cunoască tradiţiile şi frumuseţile naturale ale zonei.



Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close