Antena 3 CNN Actualitate PRO România propune un plan anticriză pentru salvarea locurilor de muncă

PRO România propune un plan anticriză pentru salvarea locurilor de muncă

Prin Sprijinul Economic de Criză, PRO România vine în ajutorul IMM-urilor cu trei măsuri foarte concrete şi clare menite să salveze cât mai multe locuri de muncă.

PRO România propune un plan anticriză pentru salvarea locurilor de muncă
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    03 Noi 2020   •   17:45

Planul anticriză propus de PRO România este dedicat afacerilor mici şi mijlocii care în pandemia cu noul coronavirus au suferit pierderi economice mari.

"Dacă dai un om afară, nu e vorba doar de un șomer, ci de un impact economic uriaș, de un impact psihologic asupra familiei acestuia. Noi venim cu trei măsuri foarte concrete și foarte clare, pe care orice întreprinzător din această țară le poate simți sau calcula”, a declarat Victor Ponta.

Se propune reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole, alimentare și pentru serviciile HORECA

"Când am fost la guvernare mi-am asumat decizia reducerii TVA-ului de la 24% la 9% pentru alimente și o serie de servicii. Mi-au zis atunci că nu se poate, că o să fie dezastru. De fapt am sprijinit firmele serioase, am scos evaziunea fiscală și am crescut încasările la bugetul de stat. Această nouă reducere de 4% reprezintă nu doar bani la modul concret, ci și un sprijin psihologic pentru sectoarele cele mai afectate de această criză”, susține președintele PRO România.

Prin Sprijinul Economic de Criză, PRO România mai propune şi anularea taxelor și impozitelor pentru activele pe care agenţii economici nu le mai pot folosi

"Sunt foarte multe firme care plătesc în continuare taxe și impozite pentru active pe care nu le mai pot folosi. Îi taxăm pentru ceva ce ei nu folosesc în activitatea economică, iar acesta este încă un motiv pentru care aceste firme se gândesc la anul 2021 ca la anul falimentului, nu ca la anul trecerii prin criză. Soluțiile noastre sunt simple și ușor de aplicat. Important este să ieșim împreună din criză și apoi să începem să reconstruim”, explică liderul PRO România.

PRO România consideră că firmele mici şi mijlocii duc bătălii inegale 

"Nu este normal să lăsăm firmele mici să lupte în procese și în lupte foarte complicate cu diverși proprietari. E o bătălie inegală. În această situație, doar pentru anul 2021, așa cum se întâmplă de altfel în toate țările europene, trebuie să intervii și să salvezi economia. Oamenii și firmele românești nu trebuie abandonate”, a conchis Victor Ponta.

 

×
Subiecte în articol: PRO România Victor Ponta
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close