Antena 3 Actualitate Probleme cu vaccinul COVID-19 în Marea Britanie. Ce efecte adverse au apărut la primii vaccinați

Probleme cu vaccinul COVID-19 în Marea Britanie. Ce efecte adverse au apărut la primii vaccinați

de Dan Gabor    |    09 Dec 2020   •   21:21
Probleme cu vaccinul COVID-19 în Marea Britanie. Ce efecte adverse au apărut la primii vaccinați
Sursa foto: Pixabay.com

La o zi după ce a început campania de vaccinare în Marea Britanie, Autoritatea de reglementare a medicamentelor a lansat un avertisment cu privire la vaccinul anti-COVID-19. Astfel, cei cu istoric semnificativ de alergii, sunt sfătuiți să evite vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech.

Avertismentul a venit după ce doi britanici au raportat efecte secundare în prima zi a campaniei de vaccinare, notează Reuters. Atenționarea se impune cu atât mai mult cu cât în Marea Britanie există aproximativ 7 milioane de persoane cu alergii, potrivit Sistemului Național de Sănătate.

„Așa cum este obișnuit în cazul noilor vaccinuri, MHRA a lansat acest avertisment ca o măsură de precauție, pentru ca oamenii cu un istoric semnificativ de alergii să nu apeleze la acest vaccin, după ce două persoane aflate în această situație au prezentat ieri efecte secundare”, a declarat Powis. Cele două persoane „sunt în stare stabilă și se recuperează”, au precizat reprezentanții NHS.
Reacția nu se numără printre cele

Chiar și așa, Guvernul Marii Britanii continuă campania de vaccinare, într-o singură zi urmând să fie vaccinate între 5.000 și 7.000 de persoane. Peste 800.000 de doze de vaccin se află deja în spitale, iar alte câteva milioane urmează să fie primite.

„Am fost avertizați de către MHRA cu privire la două cazuri care ar putea fi asociate cu reacții alergice în urma administrării vaccinului COVID-19 BNT162b2. Ca o măsură de precauție, MHRA a emis un ghid temporar către NHS, în timp ce demarează o investigație pentru a înțelege complet aceste cazuri și cauzele lor.

Pfizer și BioNTech sprijină investigația MHRA. În faza trei a testelor clinice, vaccinul a fost, în general, tolerat, fără a genera îngrijorări serioase pentru siguranță. Testul a fost făcut pe 44.000 de participanți, peste 42.000 au primit o a doua doză de vaccin”, a transmis un purtător de cuvânt al Pfizer, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: COVID-19

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close