Antena 3 CNN Actualitate Procesiune religioasă la Constanţa. Credincioşii s-au rugat la Brâul Maicii Domnului

Procesiune religioasă la Constanţa. Credincioşii s-au rugat la Brâul Maicii Domnului

Procesiune religioasă la Constanţa. Credincioşii s-au rugat la Brâul Maicii Domnului
19 Mai 2008   •   08:49

Peste o sută de mii de creştini au întâmpinat duminică seară alaiul care a adus la Constanţa Brâul Maicii Domnului. Credincioşii au împânzit bulevardele străbătute de racla cu odorul sfânt şi au asistat la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului.

Credincioşii s-au strâns la Catedrala Ortodoxă Sfântul Petru şi Pavel, pentru a întâmpina racla cu Brâul Maicii Domnului care a fost adusă de la Mangalia. Pelerinii s-au închinat şi s-au rugat întreaga noapte la Racla ce conţinea Brâul. Oamenii s-au rugat pentru familie, pentru copii, pentru binele casei, pentru spor şi noroc.

„Este o incărcatura emoţională plină de harul lui Dumnezeu. Am venit cu gândul de a ne încărca pozitiv” au declarat credincioşii prezenţi la eveniment.

Şi forţele de ordine au fost prezente noaptea trecută în zona Catedralei din Constanţa, pentru a se preveni orice fel de incidente. Au fost constituite culoare de acces, din garduri metalice, iar circulaţia rutieră a fost restricţionată parţial.

Racla va rămâne la Catedrala Ortodoxă din Constanţa până pe 21 mai, când credincioşii îi sărbătoresc pe patronii spirituali ai oraşului, împăraţii Constantin şi Elena.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close