Antena 3 CNN Actualitate Procesul dintre Băsescu şi CNCD începe la 27 septembrie

Procesul dintre Băsescu şi CNCD începe la 27 septembrie

Procesul dintre Băsescu şi CNCD începe la 27 septembrie
22 Aug 2007   •   23:18

Procesul în care preşedintele Traian Băsescu a contestat decizia prin care, în mai, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a sancţionat pentru folosirea expresiei ?ţigancă împuţită? referitoare la o jurnalistă de un post de televiziune începe la data de 27 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti. La 23 mai, CNCD a decis să-l sancţioneze pe Băsescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, că acesta a făcut o discriminare. În ceea ce priveşte apelativul ?păsărică? utilizat de Băsescu în discuţia cu jurnalista de la Antena 1, CNCD a decis că ?fapta nu e de natură să atragă răspunderea contravenţională?, însă ?limbajul folosit nu e unul adecvat?. Preşedintele a respins categoric decizia CNCD, considerând inacceptabil ca o discuţie în intimitate să fie analizată de o instituţie a statului român şi a apreciat că trustul Intact este cel care trebuie să îşi asume efectele publice ale deciziei de a face publică o discuţie privată. El a anunţat atunci că va ataca la Curtea de Apel Bucureşti decizia CNCD.

Completul 13 al Secţiei de contencios-administrativ va lua în discuţie, în 27 septembrie, contestaţia preşedintelui Traian Băsescu. În 19 mai, preşedintele Traian Băsescu i-a luat prin forţă, telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană, de la Antena1, care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul ?păsărică?.

Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajaţii postului TV au reuşit să recupereze înregistrarea afirmaţiilor şefului statului, care a fost făcută publică.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bilete de avion gratuite pentru copii, de la TAROM, de 1 iunie
x close