Antena 3 CNN Actualitate Procesul hackerului român care a spart computerele NASA a fost reluat

Procesul hackerului român care a spart computerele NASA a fost reluat

Procesul hackerului român care a spart computerele NASA a fost reluat
20 Mar 2008   •   16:47

Procesul lui Victor Faur, hackerul român acuzat că a modificat fără drept date informatice de la NASA, a fost reluat. Repezentanţi ai NASA, ai Departamentului Energiei SUA şi ai Marinei Militare au fost prezenţi la proces, susţinând că românul se face vinovat de compromiterea a 150 de servere, în perioada 2005 - 2006. Reprezentantul agenţiei americane l-a acuzat pe Victor Faur că a organizat atacurile de pe adrese IP diferite. Potrivit informaţiilor furnizate prin Interpol, toate adresele erau însă de la domiciliul inculpatului.

„Atacurile au afectat legătura sistemelor cu sateliţi NASA şi s-a lucrat 4.000 de ore pentru reconfigurarea computerelor”, a declarat reprezentantul NASA, citat de Mediafax.

Instanţa le-a cerut instituţiilor americane să probeze cheltuielile pe care susţin că le-au făcut pentru remedierea defecţiunilor produse de român. Hackerul român de 23 de ani a recunoscut că a accesat o serie de servere americane, dar fără să fi ştiut cui aparţin ele şi fără intenţia de a provoca pagube, a declarat el.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au trimis în judecată pe Victor Faur (23 de ani), din Arad, pentru săvârşirea, în formă continuată şi concurentă, a mai multor infracţiuni în legătură cu accesarea neautorizată a unui sistem informaţional. Judecătoria Arad se va pronunţa asupra vinovăţiei tânărului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close