Antena 3 CNN Actualitate Procesul în dosarul privatizărilor a început cu o amânare

Procesul în dosarul privatizărilor a început cu o amânare

Procesul în dosarul privatizărilor a început cu o amânare
26 Sep 2007   •   07:53

Procesul lui Vadim Benyatov Don, cetăţeanul bulgar implicat în dosarul privatizărilor unor societăţi energetice româneşti, a început miercuri la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a amânat primul termen al procesului lui Vadim Benyatov întrucât acesta nu a fost citat la domiciliul său din Londra. Benyatov a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru spionaj si pentru iniţierea şi constituirea unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional. Din grup mai făceau parte bulgarul Stamen Stanchev şi foştii secretari de stat Dorinel Mucea şi Radu Donciu, judecaţi şi ei în acest caz, dar într-un dosar separat.

Potrivit procurorilor, Vadim Benyatov a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat extern, format din Stamen Stancev, Susak Michal, Mustafa Oral, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit Dorinel Mucea, fost adjunct al şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie din Ministerul Economiei, şi Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

În încercarea de a găsit oportunităţi de afaceri în România, în domeniul energiei şi comunicaţiilor, Benyatov şi Susak Michal ar fi iniţiat acţiuni de recrutare a persoanelor responsabile din ministerele de resort din România (Ministerul Economiei şi Comerţului şi Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei), care, prin natura funcţiilor şi atribuţiilor deţinute, puteau deveni surse de informare adecvate.

Procurorii mai spun că Benyatov a folosit informaţiile obţinute de la ceilalţi membri ai grupului infracţional organizat, atât cu prilejul întâlnirilor oficiale în procesele de negociere, cât şi în cadru extraoficial cu Dorinel Mucea, Radu Donciu şi învinuiţii Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, şi Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close