Antena 3 CNN Actualitate Procesul privatizărilor blocat la Înalta Curte de Casaţie

Procesul privatizărilor blocat la Înalta Curte de Casaţie

Procesul privatizărilor blocat la Înalta Curte de Casaţie
02 Noi 2007   •   11:54

Avocaţii lui Stamen Stanchev şi Mihai Donciu au solicitat, la termenul de vineri, ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru clienţii lor. Instanţa nu a putut însă soluţiona această cerere deoarece dosarul se află încă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocaţii celor doi au mai cerut şi suspendarea judecăţii până la soluţionarea conflictului de competenţă în această cauză. Cererea lor a fost însă respinsă în instanţă. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 27 noiembrie. Problema competenţei de judecată a acestui dosar a fost ridicată în 4 septembrie, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, când avocaţii au ridicat excepţia necompetenţei materiale, susţinând că în acest dosar trebuia sesizată, pentru judecare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În aprilie, Stamen Stanchev, Dorinel Mucea şi Radu Donciu au fost trimişi în judecată pentru trădare prin transmitere de secrete. În acelaşi caz, Codruţ Şereş, pus şi el sub acuzare, a fost interceptat de SRI în 2005, monitorizările relevând raporturile directe dintre acesta şi Stamen Stanchev, precum şi aranjamentele de culise privind privatizările Electrica Muntenia, Hidroelectrica, Romaero, Avioane Craiova, Romtelecom, Poşta Română. Cazul lui Şereş se află încă în cercetare la Parchet.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 27 aprilie, începerea urmăririi penale şi faţă de Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor. Acesta este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi de trădare prin transmitere de secrete, ambele în concurs.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close