Antena 3 CNN Actualitate Procesul "privatizărilor strategice", suspendat de Curtea de Apel Bucureşti

Procesul "privatizărilor strategice", suspendat de Curtea de Apel Bucureşti

Procesul "privatizărilor strategice", suspendat de Curtea de Apel Bucureşti
20 Mar 2008   •   09:03

Procesul în dosarul ?Privatizărilor strategice? a fost suspendat de Curtea de Apel Bucureşti, care a decis, miercuri, să trimită dosarul mai departe la Curtea Constituţională. Avocaţii apărării au invocat mai multe excepţii de neconstituţionalitate privind Legea siguranţei naţionale. În aceeaşi zi, au fost audiaţi de judecători doi foşti consilieri guvernamentali, Dorinel Mucea şi Mihai Donciu, precum şi consultantul bulgar Stamen Stanchev.

Procesul va rămâne blocat până când judecătorii Curţii Constituţionale vor hotărî dacă articolele invocate de avocaţi sunt în concordanţă cu Constituţia României. Aceleaşi excepţii de neconstituţionalitate au fost ridicate şi în procesul dintre omul de afaceri Dinu Patriciu şi Serviciul Român de Informaţii. Şi acest dosar a fost suspendat şi trimis la Curtea Constituţională.

Magistraţii au revocat interdicţia de părăsire a ţării în cazul lui Dorinel Mucea şi Mihai Donciu, însă decizia nu este definitivă, Parchetul având posibilitatea să declare recurs. Foştii consilieri ministeriali Mihai Radu Donciu şi Dorinel Mucea şi consultanţii străini Stamen Stancev şi Vadim Benyatov au fost arestaţi preventiv în noiembrie 2006.

Cei patru au fost acuzaţi de spionaj şi constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul de a obţine şi transmite informaţii despre privatizarea unor mari companii de stat româneşti. Dosarul a fost trimis spre judecare în aprilie anul trecut, dar a fost disjuns în ceea ce îl priveşte pe Vadim Benyatov.

Acesta este judecat separat într-un dosar aflat pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vadim Benyatov Don nu se află în prezent în România. El a primit permisiunea să părăsească ţara, din motive de sănătate.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close