Antena 3 CNN Actualitate Procuroarea din cazul Rarinca a fost promovată. Adina Anghelescu: ”A făcut parte din infanteria lui Kovesi!”

Procuroarea din cazul Rarinca a fost promovată. Adina Anghelescu: ”A făcut parte din infanteria lui Kovesi!”

Procurorul Carmen Damian, care a instrumentat dosarul în care a fost arestată Mariana Rarinca, a fost promovată la Parchetul General pe o funcție de șef de secție.

Procuroarea din cazul Rarinca a fost promovată. Adina Anghelescu: ”A făcut parte din infanteria lui Kovesi!”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2020   •   19:08

Doamna procuror Carmen Damian, începând de mâine, 26 august, a fost delegată ca să fie noul șef al secției de îndrumare și control din Parchetul Înaltei Curți”, a declarat Adina Anghelescu, marți seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Procurorul Carmen Damian a făcut parte din infanteria grea a doamnei Laura Codruța Kovesi și a ajuns vedeta anchetelor suspect-abuzive odată cu anchetarea dosarului doamnei Mariana Rarinca, acuzată de șantaj, la plângerea fostei șefe a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Carmen Damian, specializată în NUP-uri

Doamna Damian a venit în DNA imediat după numirea doamnei Kovesi în poziția de șef la Anticorupție. În 2012, îmi aduc aminte că a dat un celebru NUP- dosarului Băsescu-Cășuneanu, un dosar celebru care viza o presupusă spălare de bani pe o tranzacție de terenuri, pe vremea când era Traian Băsescu primar general. Tot doamna procuror Damian a clasat, după vreo șase ani de anchetă, și dosarul Realitatea TV.(...)

Procuroarea lui Rarinca a fost promovată

În opinia mea, serviciul acesta de îndrumare și control este foarte important pentru că practic tot ce ține de controlul ierarhic direct al procurorului general trece prin această secție și secția aceasta propune măsuri de soluționare, analizează inclusiv plângerile formulate împotriva măsurilor dispuse și a actelor de urmărire penală efectuate de procuror șef de direcții și de secții, apoi analizează cererile de trimitere a unei cauze penale de la un Parchet la altul”, a mai spus Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Mariana Rarinca Adina Anghelescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close