Antena 3 CNN Actualitate Moarte învăluită în mister a procuroarei DNA. Procurorii nu vor să ancheteze cu adevărat cazul

Moarte învăluită în mister a procuroarei DNA. Procurorii nu vor să ancheteze cu adevărat cazul

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul București nu vor să ancheteze ce s-a intâmplat cu adevărat în cazul anchetatoarei Luminița Șega, moartă în condiții suspecte. Acestea sunt acuzațiile făcute chiar de fratele Luminiței Șega, profesorul Mircea Slavila, care a făcut și o recuzare a procurorului.

Moarte învăluită în mister a procuroarei DNA. Procurorii nu vor să ancheteze cu adevărat cazul
02 Mar 2020   •   08:42

Bărbatul acuză faptul că nu se respecă hotărârea judecătorească prin care s-a redeschis dosarul.

Luminița Șega, procuror DNA, moare în condiții suspecte în 2006. Avea dosare extrem de grele la instrumentare printre care și cele ale lui Sorin Ovidiu Vintu , FNI, FNA. După moartea să nu i se face autopsie, este îngropată, spre disperarea fratelui sau.

De atunci profesorul se străduiește să afle ce s-a întâmplat cu sora sa. Doar că procurorii par să se opună. În 2014 clasează dosarul, care este redeschis de instanță. Magistrații au dispus atunci refacerea unor probe. Însă asta nu s-a intmplat nici până azi. Fratele procuroare cere acum recuzarea anchetatorului din dosar.

Printre altele judecătorul de cameră preliminară de la TMB a dispus efectuarea unei expertize toxicologice într-un laborator sau institut specializat din ţară sau străînătate în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei unei intoxicări a defunctei Luminiţa Şega cu metale grele/metaloizi, şi în special cu alumină.

Mircea Slavila, fratele Lumintei Sega spune că probele și ancheta făcută acum 8 ani nu se mai susțin. Că era necesară o exhumare și că nu înțelege motivul pentru care procurorul din dosar refuză așa ceva.

În acest dosar au fost audiați deja foști colegi procurori de la DNA ai Luminiței Sega, dar și Ioana Maria Vlas, cea care i-a fost mână dreaptă a lui Sorin Ovidiu Vintu. 

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close