Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer pentru Cioacă mandat de arestare pe 29 de zile

Procurorii cer pentru Cioacă mandat de arestare pe 29 de zile

Procurorii cer pentru Cioacă mandat de arestare pe 29 de zile
16 Ian 2008   •   11:29

Procurorii cer pentru Cristian Cioacă, soţul avocatei dispărute, mandat de arestare pentru 29 de zile. Acuzaţia care i se aduce poliţistului braşovean este instigare la acces fără drept la sisteme informatice. Cioacă ar fi îndemnat doi cunoscuţi să intre în căsuţa de poştă electronică a avocatei Elodia Ghinescu. Cei trei au făcut acest lucru pe laptop-ul de la cabinetul de avocatură. Poliţistul a fost reţinut de marţi seară, pentru 24 de ore. Cererea procurorilor pentru arestarea pe 29 de zile se va judeca miercuri, la Curtea de Apel Braşov.

Avocatul poliţistului Cristian Cioacă, Florentin Sorescu consideră că procurorii au făcut o eroare şi un abuz când au formulat acuzaţia împotriva clientului său şi l-au reţinut. Miercuri dimineaţă, înainte de judecarea mandatului de arestare al lui Cioacă, avocatul declara că legea invocată de procurori nu se referă la situaţia în care este poliţistul. Mai exact, în opinia sa, Cioacă a intrat pe mail-ul soţiei sale în perioada în care o căuta, după ce aceasta dispăruse.

Cristian Cioacă a fost adus marţi seară, la ora 20.00, la sediul Parchetului din Braşov. Poliţistul a fost însoţit de avocatul său şi s-a plâns presei că e hăituit de procurori. Avocatul Sorescu preciza marţi că procurorii nu au probe noi în dosarul care priveşte posibila crimă, dar încearcă să găseacă motive pentru a-l aresta pe Cioacă.

Parchetul instanţei supreme a anunţat că alte două persoane, printre care un ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov, sunt cercetate alături de Cristian Cioacă pentru violarea corespondenţei avocatei Elodia Ghinescu. Alături de Cioacă a mai fost reţinută o persoană care l-ar fi ajutat pe acesta să acceseze ilegal căsuţa electronică a avocatei.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close