Antena 3 CNN Actualitate Procurorii spun că Adrian Năstase ar fi vorbit cu fostul şef al ISC, chiar în ziua când instituţia se retrăgea din dosar

Procurorii spun că Adrian Năstase ar fi vorbit cu fostul şef al ISC, chiar în ziua când instituţia se retrăgea din dosar

Procurorii spun că Adrian Năstase ar fi vorbit cu fostul şef al ISC, chiar în ziua când instituţia se retrăgea din dosar
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Mai 2012   •   22:18

Un telefon dat la ora 5 dimineaţa ar putea schimba cursul celebrului dosar "Trofeul Calităţii". Procurorii suspectează că Adrian Năstase a discutat cu fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii chiar în dimineaţa zilei în care instituţia se retrăgea din dosar. Fostul premier spune însă că e vorba de o diversiune.

"N-am vorbit la ora 5 dimineaţa cu dl. Grăjdan. Am vorbit cu dl. Grăjdan despre diferite chestiuni de ordin general", susţine fostul premier Adrian Năstase.

Procurorii apreciază că circa 49 de secunde ar fi durat convorbirea dintre fostul premier şi Constantin Grăjdan. Acuzarea a invocat o listă a convorbirilor şi mesajelor lui Adrian Năstase din ultimele şase luni.

Documentele ar arăta, potrivit unor surse, că apelul de la ora 5 a existat şi ar fi fost urmat de un mesaj pe care Constantin Grăjdan i l-ar fi trimis lui Năstase.

De altfel, instanţa a respins întrebarea procurorilor, pe motiv că ar face obiectul unui alt dosar. N-a fost decât începutul unor audieri-maraton. La Curtea Supremă a venit astăzi şi Irina Jianu. Timp de trei ore, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii a încercat să le explice judecătorilor că este nevinovată şi că prejudiciul estimat de procurorii DNA este inexistent.

Termenul de miercuri a fost ultimul din recursul înaintat de Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi la decizia iniţială a Curţii Supreme. Hotărârea completului de cinci judecători va fi cea finală şi executorie.

Pe 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către ICCJ, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat alături de Irina Paula Jianu în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.




×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close