Antena 3 CNN Actualitate Procurorul care l-a condamnat pe nedrept pe Marcel Ţundrea, suspectat că a rezolvat eronat şi alte cazuri

Procurorul care l-a condamnat pe nedrept pe Marcel Ţundrea, suspectat că a rezolvat eronat şi alte cazuri

Procurorul care l-a condamnat pe nedrept pe Marcel Ţundrea, suspectat că a rezolvat eronat şi alte cazuri
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
12 Aug 2010   •   18:45

Ion Diaconescu, procurorul care l-a condamnat pe nedrept pe Marcel Ţundrea, este suspectat că a rezolvat eronat şi alte cazuri. Este vorba de trei femei violate şi omorâte în Gorj, după arestarea lui Ţundrea. În toate aceste cazuri anchetate de procurorul Diaconescu, autorul nu s-a găsit. Procurorul susţine acum, într-o declaraţie pentru Jurnalul Naţional, că probele în baza cărora Marcel Ţundrea a fost declarat nevinovat au fost înlocuite.

Procurorul în cazul Ţundrea, Ion Diaconescu, a găsit scuza pentru greşeala de a-l găsi vinovat pe Marcel Ţundrea pentru o faptă pe care nu a comis-o. El susţine că persoane care au avut interes în acest dosar au înlocuit probe, iar ADN-ul care a stabilit nevinovăţia lui Ţundrea a fost o probă contaminată, scrie Jurnalul Naţional.

Deşi nu nominalizează persoanele care, în opinia lui, ar fi înlocuit aceste probe, Diaconescu face referire la avocata lui Marcel Ţundrea şi la fostul prim-procuror al Parchetului Tribunalului Gorj, Emil Moţa, cel care a stabilit adevăratul autor al faptelor pentru care Ţundrea a făcut puşcărie nevinovat.

Chiar dacă procurorii au stabilit acum că adevăratul autor al faptelor este Gheorghe Avram, el nu mai poate răspunde penal pentru că fapta s-a prescris.

Nu este primul dosar controversat al procurorului Diaconescu, scriu cei de la Jurnalul Naţional. Au mai fost trei cazuri similare celui în care a fost condamnat Ţundrea. Soluţia a fost alta însă.

După arestarea lui, în 1993 o femeie din Pojogeni a fost găsită moartă. Cadavrul era dezbrăcat şi aparţinea Floricăi Calotă. Dosarul a fost rezolvat cu "autor necunoscut", pentru că "victima a fost călcată de un tractor, iar procurorului i-a fost imposibil să găsească autorul".

La un an şi jumătate după arestarea lui Marcel Ţundrea, în Pojogeni a mai fost omorâtă o femeie. Ecaterina Diaconescu, de 84 de ani, a fost găsită arsă în casă. Bătrâna era dezbrăcată, arsă şi cu multiple răni, iar pe gât se vedeau urme de sugrumare. Expertiza medicală a stabilit că autorul îi sfârtecase vaginul cu o scândură. Şi acest caz a fost clasat, înregistrat cu autor necunoscut.

În 1994 s-a petrecut altă crimă. Victima a fost găsită moartă tot în locuinţa sa. Medicii au stabilit că a fost şi violată. Şi acest caz a fost rezolvat de Diaconescu cu găsirea unui autor deja mort.

Antena 3




×
Subiecte în articol: procuror cazuri
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close