Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general al României, avertisment pentru parlamentarii penali cu imunitate

Procurorul general al României, avertisment pentru parlamentarii penali cu imunitate

Procurorul general al României, avertisment pentru parlamentarii penali cu imunitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Noi 2014   •   15:50
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, nu exclude posibilitatea ca DNA să ceară ridicarea imunităţii în cazul deputaţilor şi senatorilor apăraţi de Parlament. 
 
"Deşi nu îmi aduc aminte acum să fi existat un precedent de acest fel, nu văd acum niciun impediment, pentru că orice anchetă penală are o dinamică a ei. Dacă la un anumit moment s-a apreciat că nu se dă un vot, nimic nu ne împiedică ca ulterior să se reaprecieze şi să fie dat alt vot. Nu văd niciun impediment legal în acest moment", a declarat, joi, şeful Parchetului instanţei supreme, Tiberiu Niţu.
 
Întrebat dacă poate cere Parlamentului să ridice imunitate unor foşti miniştri pentru care aleşii s-au pronunţat deja, cum ar fi cazurile lui Varujan Vosganian şi Daniel Chiţoiu, procurorul general a spus că, din punct de vedere legal, această solicitare poate fi adresată oricând. 
 
"Nu văd niciun impediment legal să nu putem să solicităm o reanalizare a situaţiei de către Parlament", a adăugat el.

Tot joi, Horaţius Dumbavă, membru al CSM, i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi solicită să facă demersuri pentru a fi reluată procedura de ridicare a imunităţii şi în cazul altor parlamentari, între care Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu, Laszlo Borbely, Vlad Cosma şi Ion Stan.

Şi tot joi, procurorul general al României a anunţat că alegerile prezidenţiale din România s-au soldat cu dosare penale. Nu mai puţin de şase dosare penale au fost deschise pentru votul din diaspora.
 
În această săptămână, Camera Deputaţilor a avizat luarea de măsuri preventive în cazul lui Ioan Adam, Ion Diniţă şi Mircea Roşca, iar Senatul a dat undă verde urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

×
Subiecte în articol: Tiberiu Niţu Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close