Antena 3 CNN Actualitate Surse: Procurorul General Tiberiu Nițu a folosit coloana oficială de peste 500 de ori

Surse: Procurorul General Tiberiu Nițu a folosit coloana oficială de peste 500 de ori

Surse: Procurorul General Tiberiu Nițu a folosit coloana oficială de peste 500 de ori
26 Ian 2016   •   13:03

Procurorul General al României Tiberiu Niţu ar fi avut peste 500 de deplasări cu coloană oficială, potrivit unor surse citate de Antena 3.

 
Procurorul General era însoţit zilnic de SPP pe drumul dintre casă şi sediul Parchetului. De asemenea, Tiberiu Nițu era însoțit de coloane și pe drumuri care erau făcute de la gară la Parchetul General și înapoi.

Niţu a beneficiat ilegal de coloane oficiale, în baza unui protocol semnat cu Ministerul de Interne, condus atunci de Oprea.
 
Procurorii îl acuză pe liderul UNPR Gabriel Oprea că ar fi folosit coloanele oficiale de cel puţin 1600 de ori, indiferent dacă deplasările pe care le făcea erau în interesul sau în cel propriu. 
 
Procurorul general ar fi fost şi el escortat personal, tot cu ajutorul lui Oprea
 
”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a abţinut de la soluţionarea solicitării Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aceasta urmând a fi soluţionată de prim-adjunctul procurorului general”, se arată în comunicatul Parchetului ICCJ.
 
Scandalul care îl are în prim-plan pe Gabriel Oprea a izbucnit după ce un poliţist din coloana oficială a fostului vicepremier a murit în timpul serviciului, acesta intrând cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată. 
 
Conducerea Senatului discută miercuri, la ora 11, cererea de urmărire penală a lui Gabriel Oprea. 

Citiți și Procurorul general al României, prima reacție în dosarul care îl vizează



 
 
 

×
Subiecte în articol: Tiberiu Niţu coloana oficiala
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close