Antena 3 Actualitate Procurorul Laura Oprean renunţă la conducerea DNA şi se întoarce la Cluj

Procurorul Laura Oprean renunţă la conducerea DNA şi se întoarce la Cluj

10 Mai 2013   •   15:12
Procurorul Laura Oprean renunţă la conducerea DNA şi se întoarce la Cluj
Sursa foto: Foto: Agerpres

Laura Oprean şi-a încetat, la cerere, activitatea la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde era delegată în funcţia de procuror şef adjunct şi s-a întors la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, informează Mediafax.
   
Hotărârea a fost luată miercuri, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror adjunct a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a solicitat CSM încetarea activităţii în cadrul structurii specializate.
   
Membrii CSM au dispus "încetarea activităţii" procurorului Laura Oprean la DNA, începând de joi, urmând ca din aceeaşi zi să revină la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.
   
"Secţia pentru procurori apreciază că, în cazul încetării activităţii în cadrul structurii specializate, procurorul poatre reveni, chiar peste schemă, la unitatea de parchet de la care provine", se precizează în hotărârea de miercuri a Secţiei pentru procurori.
   
Laura Oprean are o experienţă ca procuror de 15 ani. În 2 aprilie 2009, Laura Oprean a fost delegată, la propunerea lui Daniel Morar, atunci şef al DNA, în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei. Anterior, Laura Oprean a fost procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA.
   
La începutul lunii octombrie 2012, când Daniel Morar a fost delegat în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României, Laura Oprean a preluat interimar conducerea DNA.
   
În 11 martie, Laura Oprean a revenit în funcţia de procuror şef adjunct al DNA, conducerea Direcţiei fiind preluată atunci de Călin Nistor. Încetarea detaşării în funcţia de procuror şef al DNA a fost dispusă de Daniel Morar, în calitate de prim-adjunct al procurorului general al României, la solicitarea acesteia.
   
Călin Nistor, delegat pe o perioadă de şase luni la conducerea DNA, a fost propus de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, în funcţia de procuror şef al DNA, urmând să fie audiat de membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii la 23 mai.
   
Laura Oprean a activat la Parchetul Judecătoriei Alba-Iulia, Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, Parchetul Tribunalului Cluj şi Parchetul Curţii de Apel Cluj. Din 15 august 2006, Oprean a lucrat ca procuror la DNA - Serviciul Teritorial Cluj, iar începând cu 8 mai 2008 a fost numită de către CSM în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
DNA
Parteneri
x close