Antena 3 CNN Actualitate Procurorul propus la conducerea Parchetului Bucureşti a fost reţinut de DNA

Procurorul propus la conducerea Parchetului Bucureşti a fost reţinut de DNA

Procurorul propus la conducerea Parchetului Bucureşti a fost reţinut de DNA
29 Noi 2007   •   17:30

Procurorul propus pentru conducerea Parchetului Capitalei a fost reţinut de anchetatorii de la DNA. El este acuzat de fraudă, procurorii suspectând că aceasta a dat mită tocmai ca să afle subiectele la examenul pentru postul din Bucureşti. Alături de el mai sunt cercetaţi şi alţi magistraţi. Între timp, Institutul Naţional al Magistraturii a cerut CSM întrunirea de urgenţă şi analizarea acuzaţiilor de fraudare a concursului de numire în funcţii de conducere pentru procurori.

Concursul naţional pentru ocuparea posturilor de primi procurori a avut loc duminica trecută. A participat şi şeful Parchetului din Urziceni, procurorul Sterian Guli. Acesta a câştigat concursul şi a fost anunţat ca înlocuitor al şefului Parchetului Bucureşti, Dragoş Nestor. Nu a apucat să se instaleze însă în funcţie, pentru că a fost reţinut de procurorii DNA.

Reprezentanţii DNA au refuzat să dea informaţii oficiale despre ceilalţi învinuiţi pentru fraudarea rezultatelor de la concursul pentru posturile de prim-procurori. Surse judiciare au precizat totuşi că ar fi vorba despre alţi doi procurori şi reprezentanţi ai comisiei de examinare, dar şi de membri ai CSM, care le-ar fi oferit procurorilor sprijinul necesar pentru a obţine subiectele de examen.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close