Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Sântion a cerut Parchetului să îi spună cine îl urmăreşte

Procurorul Sântion a cerut Parchetului să îi spună cine îl urmăreşte

Procurorul Sântion a cerut Parchetului să îi spună cine îl urmăreşte
29 Oct 2007   •   07:54
UPDATE: Procurorul Marian Sântion cere declanşarea unor anchete pentru a afla cine îl urmăreşte, după ce Jurnalul Naţional a publicat rezultatele unei investigaţii jurnalistice din care reiese că procurorul ar fi urmărit îndeaproape de o echipă profesionistă de filaj. Marian Sântion a depus plângere la Parchet şi, separat, a cerut SRI, SIE şi Direcţiei de Informaţii a Armatei să verifice cine îl urmăreşte. Sântion este convins că e urmărit pentru că a cerut verificarea a peste 30 de chestori din Ministerul de Interne.

Procurorul Marian Sântion, consilierul Ministrului de Interne, este urmărit pas cu pas de o echipă profesionistă de filaj. Joia trecută, ziariştii de la ?Jurnalul Naţional? au surprins cel puţin 8 persoane pe urmele procurorului Marian Sântion. Dotaţi cu maşini, motociclete şi scutere, filorii l-au urmărit pe procuror pe mai multe străzi din Bucureşti, fâcând tot posibilul să nu îl scape din ochi. Potrivit jurnaliştilor, "filarea magistratului a fost făcută cu siguranţă de profesionişti. Argumentul îl reprezintă echipa atât de mare şi de diversificată şi procedurile de abordare a "ţintei". Maşinile folosite există în dotarea mai multor structuri ale Internelor."

Jurnaliştii povestesc cum maşinile, ajutate de o motocicletă l-au urmărit pe magistrat de la intrarea în Capitală până în centru şi înapoi în zona Băneasa. "Maşinile lor se încrucişau şi se permutau de pe o bandă pe alta. Cele trei maşini gravitau în jurul procurorului, într-un dans alambicat, cu scârţâit subţire de roţi şi sprinten viclean." Jurnaliştii cer declanşarea unei anchete în acest caz.

Potrivit ?Jurnalului Naţional? procurorul ar fi urmărit din cauza reformelor pe care a încercat să le facă în minister. În calitate de consilier al ministrului Cristian David, procurorul propune unificarea mai multor structuri din cadrul Ministerului pentru simplificarea procedurilor de lucru şi reducerea costurilor.

Într-un interviu acordat "Jurnalului Naţional" Sântion spune că ?ministerul poate deveni captivul unor grupuri de interese, care transcend mandatele politice. Aceste grupuri de interese, formate din ofiţeri care au în comun anumite perioade din istorie opun rezistenţă unei schimbări, în deplin acord cu regulile europene?.

Marian Sântion a revenit în Ministerul de Interne după câteva luni de absenţă. El a cerut verificarea a 32 de chestori, funcţii de conducere în Ministerul de Interne, pentru a vedea dacă aceştia au avut probleme de corupţie sau au fost colaboratori ai securităţii. Printre cei vizaţi se numără preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog, Pavel Abraham, Dan Fătuloiu, fostul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, sau Costică Silion, Şeful jandarmeriei Române.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close