Antena 3 CNN Actualitate Producţie record de vin în România. 30 de sticle de vin pentru fiecare român, în 2008

Producţie record de vin în România. 30 de sticle de vin pentru fiecare român, în 2008

Producţie record de vin în România. 30 de sticle de vin pentru fiecare român, în 2008
29 Aug 2008   •   09:25

Producţia de vin de anul acesta va fi una record. Dacă totul merge cum speră culegătorii, la toamnă, în cramele din România, vor fi depozitate peste 600 de milioane de sticle de vin, adică în jur de 30 de sticle, pentru fiecare român.

Culegătorii au intrat în vii, iar cantitatea recoltată pe hectar i-a surprins chiar şi pe specialişti. Patronii podgoriilor sunt mulţumiţi. Cosmin Popescu, director general al "Murfatlar" a declarat: ? Estimăm o recoltă foarte bună pt Murfatlar, de 30 de mii de tone. Faţă de 2007, e o recoltă cu 32% mai mare.? Peste 21 de milioane de litri de vin vor ajunge de la podgoria Murfatlar pe pieţele interne şi externe.

În cealaltă parte a ţării, la Recaş, entuziasmul este ceva mai reţinut. Viticultorii bănăţeni cred că producţia va egala producţia de anul trecut.

Cosmin Popescu a mai spus că şi vremea influenţează semnificativ producţia. ?O ploaie f puternică ne-ar crea probleme şi din punct de vedere al costurilor.? susţine acesta.

Ponderea vinurilor româneşti este tot mai mare în consumul românilor şi, în ciuda faptului că hipermarcheturile au fost invadate de vinuri din import, vinul românesc deţine 97% din piaţă.După primele rapoarte, Asociaţia Producătorilor de Vin a comunicat că, la nivel naţional, producţia de vin va fi mai mare, anul acesta, cu aproape 20%. Aceasta înseamnă că în cramele din România vor fi depozitate 630 de milioane de litri de vin, cam 30 de sticle pentru fiecare Român.


Antena3



×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close