Antena 3 CNN Actualitate Produs în țara ta: Brand IT românesc, afacere de succes

Produs în țara ta: Brand IT românesc, afacere de succes

Produs în țara ta: Brand IT românesc, afacere de succes
Sursa foto: Foto captura Antena 3
09 Dec 2015   •   09:12

Specialiştii IT din România le fac concurenţă cu succes celor din afara ţării. Programatorii români produc softuri performante integrate în gadgeturi de ultimă generație. Şi chiar dacă piaţa este inundată de importuri, produsele fabricate în România sunt la fel de performante, dar la preţuri de trei ori mai mici.

Este prima tabletă din Europa dedicată copiilor, iar softul şi aplicaţiile educative sunt gândite de specialişti în IT români. Brandul Evolio care reuneşte firme de software, dar şi de design industrial a intrat pe piaţă în 2005 şi s-a dezvoltat rapid. De la trei angajaţi a ajuns astăzi la 50, iar în anul 2015 estimează o cifră de afaceri de 7 milioane de euro. Iar dacă iniţial compania producea doar sisteme gps, pe parcurs portofoliul s-a mărit.

Preşedintele companiei declară că deşi produsele sunt asamblate în Asia, succesul se datorează creativităţii româneşti.

Compania a produs şi primul smartphone din România dedicat copiilor, dar şi primul ceas inteligent românesc.

Evolio produce în prezent 30 de mii de tablete şi 55 de mii de smartphone-uri anual. Produsele se vând preponderent în România, dar au pătruns recent şi pe pieţele din Ungaria, Bulgaria sau chiar Polonia. În anul 2016, iniţiatorii brandului au de gând să se dezvolte mai mult pe partea de ceasuri inteligente şi camere video sport.

Campania Produs în ţara ta demarată de Antena 3, Observator şi Geometry Global are sprjinul patronatelor din industria alimentară, din industria vinului, sindicatelor, camerelor de comerţ, dar şi susţinerea unui parlamentar. 
 
Inițiativă realizată cu sprijinul tehnic al GS1 Romania, unic administrator al standardelor internaționale pentru coduri de bare pe teritoriul României.




×
Subiecte în articol: tableta PRODUS ÎN ŢARA TA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close