Antena 3 CNN Actualitate Produsele tipic româneşti vor avea un Oficiu Naţional care să le promoveze

Produsele tipic româneşti vor avea un Oficiu Naţional care să le promoveze

Produsele tipic româneşti vor avea un Oficiu Naţional care să le promoveze
30 Apr 2008   •   19:38

Autorităţile române vor să dea o mână de ajutor la promovarea produselor tipic româneşti. În acest scop, peste două luni, va fi înfiinţat Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale. Brânza de oaie, toba, caltaboşul sunt câteva dintre produsele cu care încă se mai laudă ţăranii români. Le pregătesc după reţete tradiţionale, iar ca să fie recunoscute la nivel naţional şi chiar internaţional e nevoie de o structură care să le promoveze.

Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti va sorta alimentele, în funcţie de regiunea geografică din care provin.

Un kilogram de brânză costă între 15 şi 30 de lei, ceva mai mult decât la magazin. Iar cei care suferă de diabet caută pâinea ecologică, pentru că nu conţine chimicale, chiar dacă e de trei ori mai scumpă decât una normală. Oficiul pentru Produsele Tradiţionale va aviza toţi fermierii care vor să transforme tradiţia în afacere.

Pe rafturi, preparatele vor avea ştampila care atestă că sunt produse tradiţionale. Iar preţurile vor fi stabilite de fiecare fermier în parte.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close