Antena 3 CNN Actualitate Profesor amendat pentru că a jignit o elevă care nu a vrut să intre în biserică: "Ţigancă păgână!"

Profesor amendat pentru că a jignit o elevă care nu a vrut să intre în biserică: "Ţigancă păgână!"

Un cadru didactic a fost amendat pentru că a reacţionat violent şi nu a respectat dorinţa unei eleve de a nu intra în biserică. Profesorul a crezut de cuviinţă că poate pedepsi eleva şi i-a dat nota 3. Mai mult, a şi jignit-o cu apelativul „ţigancă păgână”

Profesor amendat pentru că a jignit o elevă care nu a vrut să intre în biserică: "Ţigancă păgână!"
de Claudia Popovici    |    30 Sep 2020   •   19:30

Cazul a fost analizat de colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării care a decis că gestul cadrului didactic "reprezintă faptă de discriminare multiplă şi încalcă dreptul la demnitate".

„Utilizarea termenului de “țigancă păgână” de către un cadru didactic față de o elevă, și sancționarea elevei cu nota 3 pentru refuzul de a intra într-o biserică, reprezintă faptă de discriminare multiplă și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1), art 2 alin (5), art 2 alin (6) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 2.000 lei față de cadrul didactic. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi, respectiv 8 voturi pentru amendă și 1 vot împotrivă)”, se arată în comunicatul CNCD.

Potrivit comunicatului emis de CNCD, opt membri din Colegiul director au votat pentru amendă şi unul împotrivă.

După această amendă, profesorul va intra şi în comisia de disciplină a şcolii, care îl poate sancţiona, la rându-i pe dascălul cu limbaj de mahala.

×
Subiecte în articol: amenda profesor
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close