Antena 3 CNN Actualitate Povestea profesorului care lucrează curier pentru că nu îi ajunge salariul. Ce i-ar spune președintelui Klaus Iohannis

Povestea profesorului care lucrează curier pentru că nu îi ajunge salariul. Ce i-ar spune președintelui Klaus Iohannis

Un profesor din Sibiu a ales să lucreze în timpul liber ca și curier, pentru că nu îi ajung banii câștigați din meseria de dascăl. Acesta a spus că are un mesaj pentru președintele României.

Povestea profesorului care lucrează curier pentru că nu îi ajunge salariul. Ce i-ar spune președintelui Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook | Gheorghiță Dragoș Jigău
de Ioana Mircea    |    09 Iun 2023   •   21:58

Dragoș Jigău este profesorul din județul Sibiu care predă limba franceză și limba engleză la Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște. El a recunoscut că nu poate supraviețui doar din salariul de profesor și din acest motiv, a fost nevoit ca în timpul liber să livreze mâncare.

”Am un salariu net de 3.500 lei, bani cu care nu poți trăi, mai ales dacă ai o familie în care și soția e tot cadru didactic. Nu rezistăm. Noi am înființat acum două luni un PFA pe trei domenii de activitate - traduceri, meditații și curierat.

Livrez mâncare în Sibiu. Acum, după aproape 10 ore de muncă, voi pleca mulțumit că am câștigat peste 300 de lei, dar voi pleca foarte amărât și foarte obosit”, a afirmat Dragoș Jigău.

Citește și: Mama unui băiat ucis la Revoluție și-a luat viața de Ziua Eroilor după ce a fost umilită la Casa de Pensii. Care i-au fost ultimele cuvinte

Profesorul a mărturisit că dacă ar face numai curierat putea câștiga 9.000 de lei pe lună, aproape de trei ori mai mult decât salariul de profesor.

Acesta a fost întrebat dacă l-a cunoscut pe Klaus Iohannis având în vedere că a fost profesor de fizică și primar în Sibiu.

”Nu l-am cunoscut pe președinte. M-aș bucura să îl cunosc și să schimb câteva propoziții cu dumnealui. L-aș întreba dacă i-ar plăcea să livreze mâncare”, a spus Dragoș Jigău, potrivit euronews.ro.

×
Subiecte în articol: profesor Klaus Iohannis salarii profesori
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close