Antena 3 CNN Actualitate Profesori din Giurgiu, primind mită de la elevi (IMAGINI DE LA FLAGRANT)

Profesori din Giurgiu, primind mită de la elevi (IMAGINI DE LA FLAGRANT)

Profesori din Giurgiu, primind mită de la elevi <font color=red>(IMAGINI DE LA FLAGRANT)</font>
01 Feb 2008   •   12:06

Cu bani, ţigări sau băuturi fine - aşa spun elevii că se poate promova într-un liceu din Giurgiu. Regula ar fi fost instituită de doi profesori, dar nu a avut viaţă lungă. Dascălii au fost prinşi chiar în timp ce primeau mită de la elevi. Unul dintre profesorii cu pretenţii ?cash? este şefa catedrei de limbi străine de la ?Nicolae Cartojan?, Irina Rădulescu. Doamna profesoară de limba franceză a cerut 300 de lei unui grup de elevi, pentru a-i promova în primul semestru din clasa a IX-a. Iar şpaga i-a fost furnizată prompt, nu înainte însă ca elevii să facă o vizită, însoţiţi de părinţi, la poliţie, unde au pus la punct flagrantul.

Deşi se jură că nu a pus mâna pe bani, profesoara avea pe mâini urmele substanţei cu care procurorii au marcat banii. Conducerea şcolii a fost şocată, mai ales că profesoara era în pragul pensionării. În ceea ce priveşte reacţia dascălului, ea a declarat că este nevinovată şi că o s-a oferit un cadou cu ocazia zilei sale de naştere. Cadou care s-a transformat în luare de mită, în opinia organelor de urmărire penală.

În urmă cu trei zile, un profesor de folosofie de la acelaşi liceu a fost prins în flagrant. Dar cu alt fel de mită. La percheziţie, procurorii au găsit peste 70 de sticle de whisky, 120 de cartuşe de ţigări şi aproape 30 de kilograme de cafea. Bunurile le primea seara, de la elevi, în locuri întunecate din oraş, pentru ca mai apoi să nu-i lase corigenţi.

Judecătorii au considerat că dascălii nu constituie pericol public şi au decis să fie cercetaţi în libertate. Vor avea, însă, de înfruntat şi comisia disciplinară a liceului.


Flagrant bunuri
Uploaded by raxmax_razvan



Flagrant_bani
Uploaded by raxmax_razvan


Antena 3

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close